Forum ana sayfası Arama Hesap Aç Oturum Aç

A&T TUNING FORUM » RESİMLİ PHOTOSHOP (sanal Modifiye) DERSLERİ » karbonfiberli FOCUS yapımı
 Yeni Konu Gönder Cevap Gönder   Sayfa: 1, 2  Sonraki »
 Atakan_1907

Araç: Honda Civic VTEC
Yer: İnsanoğlunun Yaşadığı Her yer

0 dan başlayarak size balık tutmayı öğreticem, sonra istediğiniz balığı tutabileceksizin. EE biraz uzun ama uygularsanız kesinlikle öğrenebilirsiniz. Resimlere iyice dikkat edin. Photoshop çok karışıktır. Özellikle LAYER yapısını iyi kavramalısınız.
E hadi başlayalım o zaman...

Resmimizi açıyoruz.

Sol taraftaki araçlardan POLIGONAL LASSO yu seçip sadece aracın kasasını çiziyoruz.

MOVE aracını seçip seçili bölgeyi (yani aracın kasasını) klavyedeki yön tuşlarını kullanarak aşağıya indiriyoruz. Ve üst menüden Select > deselect yapıyoruz.

Sağ taraftaki navigator kısmından resme yakınlaşıp, varsa oluşan beyazlıkları poligonal lasso ile seçiyoruz ve siyah renkle boyuyoruz.

Ön camı yine p.lasso ile seçip üst menüden image > adjustments > brightness contrast aracı ile resimdeki gibi karartıyoruz. Bu ayarı çoğu kişi yanlış yapar. Siz benim yaptığım ayarlara dikkat edin en iyi sonuç veren budur. Sayılar pek önemli değil ama benim yaptığıma yakın olsun yeter.

Anteni seçip SMUDGE TOOL yardımıyla üstte gördüğünüz STRENGTH ayarlarına da dikkat ederek oklar yönünde fırça darbeleriyle boyayı dağıtıyoruz.

Jantı açıyoruz ( file >open ) ve MAGNETIC LASSO aracı ile seçmeyi deniyoruz. bu araç ile her zaman seçemeyebiliriz. bu durumlarda P.LASSO yu da kullanabiliriz. MOVE tool a geçip seçili kısmı tutup focus umuzun üstüne sürüklüyoruz. Artık Jant resmi ile işimiz kalmadı. Focus a geçiyoruz.Üst menüde SHOW BUNDING BOX un seçili hale getiriyoruz va mouse ile jantı yerine oturtuyoruz. Mousu köşelerine getirdiğinizde kavisli ok çıktığını göreceksiniz. Bu konumdayken jantı istediğimiz gibi çeviriyoruz. Tam olarak oturunca sağ üstteki TİK e tıklıyoruz.

Sağ taraftan LAYER1 i seçip CTRL+J tuşlarına birlikte basıyoruz. Aynısındab bi tane daha oluştu. GÖZ e tıklayıp yeni LAYER ı gizliyoruz. Tekrar LAYER1 i seçip hemen layerların üstündeki kısımdan OPACITY yi düşürüyoruz. Aracın üzerine taşan kısımları seçip ERASER ile temizliyoruz. Opacity yi tekrar normale getiriyoruz (%100). Az önce yeni oluşturduğumuz LAYER1 COPY yi tekrar görünür yapıp MOVE tool ile taşıyıp aynı işlemleri yaparak arkaya oturtuyoruz.

Ön ızgarayı P.lasso ile seçip siliyoruz. Bunu yaparken LAYER olarak aracın bulunduğu layer yani BACKGROUND adlı layer seçili olmalıdır.

CARBONFIBER imizi açıyoruz ve yakınlaşıp p.lasso ile AYNI DESENİN TEKRARLANDIĞI EN KÜÇÜK PARÇASINI SEÇİYORUZ. Üst menüdeki ayarlara dikkat !

Edit > DEFINE PATTERN yapıp yeni bir doku olşturuyoruz. Dha kolay yolları var ama ben en kullanışlısını öğretiyorum.

Aracın olduğu resimde en üstteki layer ı seçip layer bölmesinin altından NEW LAYER tuşuna tıklayıp boş bir katman oluşturuyoruz. Dikdörtgen seçim aracıyla büyük bir dikdörtgen oluşturup FILL aracını seçiyoruz. Üst ayarlara dikkat!!! Sonra da dikdörtgenin içine tıklıyoruz.

Move ile dikdörtgeni biraz küçültüyoruz. Bu oluşan dokunun aracın boyuna uyması çok iri görünmemesi için...Silgiyi alıp yakın planda kaput dışında kalan yerleri siliyoruz.

az önce oluşturup üzerine deseni uyguladığımız LAYER ın üzerine CTRL+CLICK yapıp tümünü seçiyoruz. Sonra aracın olduğu layer ı bir kez tıklayarak seçiyoruz. Üstten IMAGE > ADJUSTMENTS > DESTERATURE yapıyoruz.

En üstteki carbonfiber layer ını seçip OPACITY sini gerçekçi görünene kadar düşürüyoruz.

BURN TOOL u seçip farların üzerinden mouse u basılı tutarak yani el kaldırmadan geçiyoruz sonra el kaldırmadan aynı işlemi bikaçkez daha yapıp istediğimiz koyuluğa getiriyoruz.

İŞTE OLDU. ALELACELE MODİFİYE BU KADAR OLUR. MAKSAT MODİFİYE YAPMAK DEĞİL SİZLERE ÖĞRETMEK ÇÜNKÜ tuning modifiye LÜTFEN YORUMLARINIZI VE ÇALIŞMALARINIZI PAYLAŞIN. EMEĞİMİN KARŞILIĞINI İSTERİM tuning modifiye

Batuhan34

Araç: Nissan Skyline
Yer: UnderGround
baba ellerine sağlık ya süper anlatım helal olsun walla dicek bişi bulamıyom bi insan bu kadarmı geliştirir kendini tuning modifiye merak ediyosun buluyo ve yapıyosun sonunda ama dikkat et insanı başına ya meraktan...tuning modifiye

tarık_

Araç: Ford Focus
Yer: İstanbul
ilk anlatımda biraz abartıya kaçmış olmasına rağmen birazcık photoshopu bilen birisi için çok kolay

yanlizkurtramco

Araç: ögrenci
Yer: akcakoca
tuning modifiye harbiden helal olsun benıim icin bi tanede toros yarmısın hic gormedım modifiyelıde[/b]

Batuhan34

Araç: Nissan Skyline
Yer: UnderGround
atakan sana bi toros resmi yollicam bi zahmet onu midifiye etsene bizim efsanevi torosun resmini yollicam tuning modifiye

Atakan_1907

Özledim onu ya tuning modifiye Yolla da bi girişelim bakalım ne çıkıcak...

__bY_sHaMuR__

Yer: osmaniye
__bY_sHaMuR__Ya atakan sana bir sey diecem ya sen mesala burda jantlar ı fialn deiştirdin ya yabu jantları bulmak için veya egsozlar ne bilim araba dövmeleri filan die bir dosya var ya diorum ki herkes bulamaz böle jantları filan onun için bir konu acıp oraya rarlı dosyaları atsam ii olurmu yoksa fuzulimidir sen cevp verirsen sevinirim

Atakan_1907

bunlar doğaçlama oluyo. öyle bi dosyam yok. herşeyi hazır beklemeyin arkadaşlar. her lazım olduğunda internetten buluyorum. sürüyle mevcut hepsi. [-Xillaki kaynak isteyen varsa önerebileceğim : http://www.google.com dur. daha ala kaynak da yoktur.

__bY_sHaMuR__

Yer: osmaniye
ben yani foruma özgü bir sekilde olsun die dedim yani forumdaki arkadaslar için kolaylık olur ama yok koyma dersen sen bilirsin ben sahsen kullanıorum cok güsel bir sey eger yok koy fln dersen ben o dosyayı rarlarım zıp sifreside site adını fln koyarım kimse göremez üye olmadan bunu demek istedim ben

Atakan_1907

Tabiki. Koyarsan sevinirim. Sen bana sorduğun için ben kullanmıyorum dedim. Ama eğer foruma ekleyebilirsen birçok arkadaşa faydalı olacağına şüphem yok. Bu bölümde yeni bir konu açıp kategoriler halinde ekle lütfen.Bekliyorum...

Yeni Konu Gönder Cevap Gönder
Forum Seçin:  
 A&T TUNING FORUM » RESİMLİ PHOTOSHOP (sanal Modifiye) DERSLERİ

EN SON KİM NE DEMİŞ ?